© Editeur officiel du Québec, 2011

Part 2

GAZETTE OFFICIELLE DU QUEBEC, March 30, 2011, Vol. 143, No. 13 813

WHEREAS it is expedient to make the Regulation with
amendments;

IT IS ORDERED, therefore, on the recommendation of
the Minister of Justice:

THAT the Regulation respecting commissioners for
oaths, attached to this Order in Council, be made.

GERARD BIBEAU,
Clerk of the Conseil exécutif

Regulation respecting commissioners
for oaths

Courts of Justice Act
(R.S.Q., c. T-16, s. 216)

1. The commission for a person appointed to admin-
ister oaths, issued under section 214 or 215 of the Courts
of Justice Act (R.S.Q., c. T-16), is valid for a 3-year
period.

2. The fees payable for a commission issued under
section 214 of the Act to a person residing in Québec to
administer oaths in Québec are $53 for a first commis-
sion and $36 for every renewal of the commission.

If the commission also allows for administration of
oaths outside Québec, the fees payable are increased
by $26.

3. The fees payable for a commission issued under
section 215 of the Act to a person residing outside
Québec to administer oaths in the person’s province,
territory or country of residence are $53 for a first com-
mission and $36 for every renewal of the commission.

If the commission allows for administration of oaths
elsewhere than the person’s place of residence, the fees
payable are increased by $26.

4. The Regulation respecting commissioners for oaths,
made by Order in Council 493-82 dated 3 March 1982,
is revoked.

3. This Regulation comes into force on the fifteenth
day following the date of its publication in the Gazette
officielle du Québec.
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O.C. 206-2011, 16 March 2011

Professional Code
(R.S.Q., c. C-26)

Chartered accountants
— Terms of use of the auditor designation

Regulation respecting the terms of use of the auditor
designation for Québec chartered accountants

WHEREAS, under section 187.10.2.1 of the Profes-
sional Code (R.S.Q., c. C-26), the board of directors of
the Ordre professionnel des comptables agréés du Québec
must determine, by regulation, the conditions applicable
to the use of the title of auditor;

WHEREAS the board of directors of the Order made
the Regulation respecting the terms of use of the auditor
designation for Quebec chartered accountants;

WHEREAS, pursuant to section 95 of the Professional
Code and subject to sections 95.0.1 and 95.2, every
regulation made by the board of directors of a profes-
sional order under the Code or an Act constituting a
professional order must be transmitted to the Office des
professions du Québec for examination and be submitted,
with the recommendation of the Office, to the Government
which may approve it with or without amendment;

WHEREAS, in accordance with sections 10 and 11 of
the Regulations Act (R.S.Q., c. R-18.1), a draft of the
Regulation respecting the terms of use of the auditor
designation for Quebec chartered accountants was pub-
lished in Part 2 of the Gazette officielle du Québec of
27 October 2010 with a notice that it could be submitted
to the Government for approval on the expiry of 45 days
following that publication;

WHEREAS, in accordance with section 95 of the Profes-
sional Code, the Office des professions du Québec has
examined the Regulation and has submitted it to the
Government with its recommendation;

WHEREAS it is expedient to approve the Regulation
with amendments;

IT IS ORDERED, therefore, on the recommendation of
the Minister of Justice:
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THAT the Regulation respecting the terms of use of
the auditor designation for Quebec chartered accoun-
tants, attached to this Order in Council, be approved.

GERARD BIBEAU,
Clerk of the Conseil exécutif

Regulation respecting the terms of use
of the auditor designation for Québec
chartered accountants

Professional Code
(R.S.Q., c. C-26, s. 187.10.2.1)

1. A chartered accountant required to use the title of
auditor shall ensure that it is preceded by the “chartered
accountant” designation or the initials “C.A.”.

2. This Regulation comes into force on the fifteenth
day following the date of its publication in the Gazette
officielle du Québec.
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0O.C. 207-2011, 16 March 2011

Professional Code
(R.S.Q., c. C-26)

Certified general accountants
— Terms of use of the auditor

Regulation respecting the terms of use of the auditor
designation for Québec certified general accountants

WHEREAS, under section 187.10.2.1 of the Profes-
sional Code (R.S.Q., c. C-26), the board of directors of
the Ordre professionnel des comptables généraux
accrédités du Québec must determine, by regulation, the
conditions applicable to the use of the title of auditor;

WHEREAS the board of directors of the Order made
the Regulation respecting the conditions applicable to
the use of the title of auditor;

WHEREAS, pursuant to section 95 of the Professional
Code and subject to sections 95.0.1 and 95.2, every
regulation made by the board of directors of a profes-
sional order under the Code or an Act constituting a

professional order must be transmitted to the Office des
professions du Québec for examination and be submitted,
with the recommendation of the Office, to the Government
which may approve it with or without amendment;

WHEREAS, in accordance with sections 10 and 11 of
the Regulations Act (R.S.Q., c. R-18.1), a draft of the
Regulation respecting the conditions applicable to the
use of the title of auditor was published in Part 2 of the
Gazette officielle du Québec of 27 October 2010 with a
notice that it could be submitted to the Government for
approval on the expiry of 45 days following that publi-
cation;

WHEREAS, in accordance with section 95 of the Pro-
fessional Code, the Office des professions du Québec
has examined the Regulation and has submitted it to the
Government with its recommendation;

WHEREAS it is expedient to approve the Regulation
with amendments;

IT IS ORDERED, therefore, on the recommendation of
the Minister of Justice:

THAT the Regulation respecting the terms of use of the
auditor designation for Quebec certified general accoun-
tants, attached to this Order in Council, be approved.

GERARD BIBEAU,
Clerk of the Conseil exécutif

Regulation respecting the terms of use
of the auditor designation for Québec
certified general accountants

Professional Code
(R.S.Q., c. C-26, 5. 187.10.2.1)

1. A certified general accountant required to use the
title of auditor shall ensure that it is preceded by the
“certified general accountant” designation or the initials
“C.GA.".

2. This Regulation comes into force on the fifteenth
day following the date of its publication in the Gazette
officielle du Québec.
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