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“92. A physician must clearly indicate in his adver-
tising and on all other items of identification used to
offer his professional services, his name as well as his
status as family physician or specialist corresponding to
a speciality category. He may also mention the services
he offers.”

3. This Code is modified by the addition, after sec-
tion 93, of by the following sections:

“93.1. Advertising about the prices of services pro-
vided by a physician must be of a nature to inform a person
who does not have special knowledge of medicine.

93.2. A physician who includes a price in his adver-
tising must also indicate the following information:

(1) the price of the treatment or service contemplated
and, if any, the validity period;

(2) any restrictions that apply;

(3) any additional services or fees that might be
charged and are not already included in the fee or price;

(4) additional fees associated with the terms of pay-
ment, if any.

A physician may agree with a patient to charge a price
below that published or circulated.

93.3. The physician may not in any way whatsoever
make or allow advertising intended for vulnerable persons
particularly due of their age, condition or the occurrence of
a specific event.”

6. Section 105 of this Code is modified:

(1) by the replacement of the word “fee asked” by the
word “price”;

(2) by the replacement of the words “period for which
the fee” by the words “validity period, where applicable”;

(3) by the addition, at the end of the section, of the
following paragraph:

“He must display for public view in the waiting room
of the place where he practices the price of any services,
supplies and accessory charges and medical care that he
charges for.”.

'd. This regulation comes into force on the fifteenth
day following its publication in the Gazette officielle du
Québec.
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Draft Regulation

Professional Code
(R.S.Q., c. C-26)

Physicians

— Professional activities which may be
performed by a clinical perfusionist

— Amendment

Notice is hereby given, in accordance with sections 10
and 11 of the Regulations Act (R.S.Q., c. R-18.1), that
the “Regulation to amend the Regulation respecting the
professional activities which may be performed by a
clinical perfusionist”, made by the board of directors of
the College des médecins du Québec, appearing below,
may be submitted to the Government which may approve
it, with or without amendment, on the expiry of 45 days
following this publication.

The purpose of the “Regulation is to extend the applica-
tion of the Regulation respecting the professional activities
which may be performed by a clinical perfusionist”.

The Colleége advises that the amendments will have
no impact on enterprises, including small and medium-
sized businesses.

Further information may be obtained by contacting
Linda Bélanger, Legal Advisor, College des médecins
du Québec, 2170, boulevard René-Lévesque Ouest,
Montréal (Québec) H3H 2T8; telephone: 514 933-4441,
extension 362 or 1 888 633-3246; fax: 514 933-5374;
email: Ibelanger @cmgq.org

Any person having comments to make is asked to
send them, before the expiry of the 45-day period, to the
Chair of the Office des professions du Québec, 800,
place D’ Youville, 10° étage, Québec (Québec) GIR 5Z3.
The comments will be forwarded by the Office to the
Minister of Justice and may also be sent to the professional
order that made the Regulation, that is, the College des
médecins du Québec, as well as to interested persons,
departments and bodies.

JEAN PAUL DUTRISAC,
Chair of the Office des
professions du Québec
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Regulation to amend the Regulation
respecting the professional activities
which may be performed by a clinical
perfusionist”

Professional Code
(R.S.Q., c. C-26, s. 94, par. h; 2008, c. 11, 5. 62)

1. The Regulation respecting the professional activi-
ties which may be performed by a clinical perfusionist is
amended by the deletion, in section 5, the “and shall
remain in force until 1 April 2010”.

2. This Regulation comes into force on the fifteenth
day following the date of its publication in the Gazette
officielle du Québec.
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* The Regulation respecting the professional activities which may
be performed by a clinical perfusionist, approved by Order in
Council 520-2005 dated 1 June 2005 (2005, G.O. 2, 1870), was
amended once by the regulation approved by Order in Council 495-
2008 dated 21 May 2008 (2008, G.O. 2, 2044).
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