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Draft Regulations

Draft Regulation
Professional Code
(R.S.Q., c. C-26)

Certified general accountants
— Conditions applicable to the use of
the title of auditor

Notice is hereby given, in accordance with sections 10
and 11 of the Regulations Act (R.S.Q., c. R-18.1), that
the Regulation respecting the conditions applicable to
the use of the title of auditor, made by the board of
directors of the Ordre des comptables généraux accrédi-
tés du Québec, may be submitted to the Government for
approval, with or without amendment, on the expiry of
45 days following this publication.

The draft Regulation determines, pursuant to sec-
tion 187.10.2.1 of the Professional Code (R.S.Q., c. C-26),
the conditions applicable to the use of the title of auditor
of a member of the Ordre des comptables généraux
accrédités du Québec.

The draft Regulation has no impact on enterprises,
including small and medium-sized businesses.

Further information may be obtained by contact-
ing Mario Dusseault, Ordre des comptables généraux
accrédités du Québec, 500, place d’Armes, bureau 1800,
Montréal (Québec) H2Y 2W2; telephone: 514 861-1823
or 1 800 463-0163; fax: 514 861-7661; e-mail:
mdusseault@cga-quebec.org

Any person wishing to comment on the draft Regula-
tion is requested to submit written comments within the
45-day period to the Chair of the Office des professions
du Québec, 800, place D’Youville, 10e étage, Québec
(Québec) G1R 5Z3. The comments will be forwarded by
the Office to the Minister of Justice and Minister respon-
sible for the administration of legislation respecting the
professions and may also be sent to the professional order
that made the Regulation and to interested persons, depart-
ments and bodies.

JEAN PAUL DUTRISAC,
Chair of the Office des
professions du Québec

Regulation respecting the conditions
applicable to the use of the title
of auditor
Professional Code
(R.S.Q., c. C-26, s. 187.10.2.1)

1. A Certified General Accountant who uses the
“Auditor” designation may only do so if it is preceded
by the “Certified General Accountant” designation or
the initials “CGA”.

2. This Regulation comes into force on the fifteenth
day following its publication in the Gazette officielle du
Québec.

1088

Draft Regulation
Professional Code
(R.S.Q., c. C-26)

Certified management accountants
— Conditions applicable to the use of
the title of auditor

Notice is hereby given, in accordance with sections 10
and 11 of the Regulations Act (R.S.Q., c. R-18.1), that
the Regulation respecting the use of the title of auditor
of the Ordre des comptables en management accrédités
du Québec, made by the board of directors of the Ordre
des comptables en management accrédités du Québec,
may be submitted to the Government for approval, with
or without amendment, on the expiry of 45 days follow-
ing this publication.

The draft Regulation determines, pursuant to sec-
tion 187.10.2.1 of the Professional Code (R.S.Q., c. C-26),
the conditions applicable to the use of the title of auditor
of a member of the Ordre des comptables en manage-
ment accrédités du Québec.

The draft Regulation has no impact on enterprises,
including small and medium-sized businesses.

Further information may be obtained by contacting
Isabelle F. LeBlanc, Ordre des comptables en manage-
ment accrédités du Québec, 715, rue du Square-Victoria,
3e étage, Montréal (Québec) H2Y 2H7; telephone:
514 849-1155 or 1 800 263-5390; fax: 514 849-9674;
e-mail: i.leblanc@cma-quebec.org
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Any person wishing to comment on the draft Regula-
tion is requested to submit written comments within the
45-day period to the Chair of the Office des professions
du Québec, 800, place D’Youville, 10e étage, Québec
(Québec) G1R 5Z3. The comments will be forwarded
by the Office to the Minister of Justice and Minister
responsible for the administration of legislation respecting
the professions and may also be sent to the professional
order that made the Regulation and to interested persons,
departments and bodies.

JEAN PAUL DUTRISAC,
Chair of the Office des
professions du Québec

Regulation respecting the use of the title
of auditor of the Ordre des comptables
en management accrédités du Québec
Professional Code
(R.S.Q., c. C-26, s. 187.10.2.1)

1. A certified management accountant may only
use the title of “auditor” if it is preceded by the title
of “certified management accountant” or the initials
“C.M.A.”.

2. This regulation comes into force on the fifteenth
day following the date of its publication in the Gazette
officielle du Québec.

1086

Draft Regulation
Professional Code
(R.S.Q., c. C-26, s. 187.10.2.1)

Chartered accountants
— Conditions applicable to the use of the title
of auditor

Notice is hereby given, in accordance with sections 10
and 11 of the Regulations Act (R.S.Q., c. R-18.1), that
the Regulation respecting the terms of use of the auditor
designation for Quebec chartered accountants, made by
the board of directors of the Ordre des comptables agréés
du Québec, may be submitted to the Government for
approval, with or without amendment, on the expiry of
45 days following this publication.

The draft Regulation determines, pursuant to sec-
tion 187.10.2.1 of the Professional Code (R.S.Q., c. C-26),
the conditions applicable to the use of the title of auditor
of a member of the Ordre des comptables agréés du
Québec.

The draft Regulation has no impact on enterprises,
including small and medium-sized businesses.

Further information may be obtained by contact-
ing Christiane Brizard, Ordre des comptables agréés du
Québec, 680, rue Sherbrooke Ouest, 18e étage, Montréal
(Québec) H3A 2S3; telephone: 514 288-3256 or 1 800
363-4688; fax: 514 843-8375; e-mail: www.ocaq.qc.ca

Any person wishing to comment on the draft Regula-
tion is requested to submit written comments within the
45-day period to the Chair of the Office des professions
du Québec, 800, place D’Youville, 10e étage, Québec
(Québec) G1R 5Z3. The comments will be forwarded by
the Office to the Minister of Justice and Minister respon-
sible for the administration of legislation respecting the
professions and may also be sent to the professional
order that made the Regulation and to interested persons,
departments and bodies.

JEAN PAUL DUTRISAC,
Chair of the Office des
professions du Québec

Regulation respecting the terms of use of
the auditor designation for Quebec
chartered accountants
Professional Code
(R.S.Q., c. C-26, s. 187.10.2.1)

1. No chartered accountant may use the title of
auditor unless the title is placed immediately after the
“chartered accountant” designation or the initials “C.A.”

2. This Regulation comes into force on the fifteenth
day following the date of its publication in the Gazette
officielle du Québec.

1087

Draft Regulation
Professional Code
(R.S.Q., c. C-26)

Geologists
— Code of ethics

Notice is hereby given in accordance with sections 10
and 11 of the Regulations Act (R.S.Q., c. R-18.1) that
the “Geologists Code of Ethics,” adopted by the Board
of Directors of the Ordre des géologues du Québec, may
be submitted to the Government which may approve it,
with or without amendment, upon the expiry of a period
of 45 days from the date of publication hereof.
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