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Draft Regulations
Draft Regulation Regulation to amend the Regulation

An Act respecting contracting by public bodies
(2006, c. 29)

Supply, service and construction contracts
of public bodies
— Amendments

Notice is hereby given, in accordance with sections 10
and 11 of the Regulations Act (R.S.Q., c. R-18.1), that
the Regulation to amend the Regulation respecting supply
contracts of public bodies, the Regulation to amend the
Regulation respecting service contracts of public bodies
and the Regulation to amend the Regulation respecting
construction contracts of public bodies, appearing below,
may be made by the Government on the expiry of 45 days
following this publication.

The draft regulations impose on enterprises interested
in entering into a supply, service or construction contract
with a public body the obligation to send an attestation
from the Minister of Revenue indicating in particular
that they have filed the returns and reports required
under fiscal laws.

They also provide that the Chair of the Conseil du
trésor will report to the Government about the first year
of application of those measures.

The draft regulations have no impact on the public
and should have no negative impact on enterprises,
including small and medium-sized businesses.

Further information on the draft regulations may
be obtained by contacting Lucien Turcotte, Director,
Direction de la réglementation et des politiques de ges-
tion contractuelle, Secrétariat du Conseil du trésor,
875, Grande Allée Est, bureau 2.339, Québec (Québec)
GI1R 5RS; telephone: 418 644-3421; fax: 418 528-6877;
e-mail: lucien.turcotte @sct.gouv.qc.ca

Any person wishing to comment on the draft regulations
is requested to submit written requests within the 45-day
period to the Minister responsible for Government Admi-
nistration and Chair of the Conseil du trésor, 875, Grande-
Allée Est, Québec (Québec) G1R 5R8.

MONIQUE GAGNON-TREMBLAY,
Minister responsible for Government Administration
and Chair of the Conseil du trésor

respecting supply contracts of public
bodies’

An Act respecting contracting by public bodies
(2006, c. 29, s. 23, Ist par., subpar. 3)

1. The Regulation respecting supply contracts of
public bodies is amended by inserting the following
after section 37:

“DIVISION IV
ATTESTATION FROM THE MINISTER
OF REVENUE

37.1. Every supply contract involving an expenditure
equal to or greater than $25,000 must, in a case other
than the case set out in subparagraph 1 of the first para-
graph of section 13 of the Act, be entered into with a
supplier who has obtained an attestation from the Minister
of Revenue of Québec.

The attestation is issued to every supplier who, on the
date indicated in the attestation, has filed the returns and
reports that the supplier had to file under fiscal laws and
who has no overdue account payable to the Minister of
Revenue of Québec, in particular when its recovery has
been legally suspended or arrangements have been made
with the supplier to ensure payment and the supplier has
not defaulted.

The supplier must send the attestation to the public
body with the supplier’s tender if the contract is awarded
following a call for tenders, or before the contract is
entered into if it is awarded by mutual agreement. The
attestation must not have been issued more than 90 days
before the tender closing time or, in the case of a contract
by mutual agreement, more than 90 days before the
contract award date.

An attestation held by the supplier is considered as an
eligibility requirement within the meaning of section 6.

37.2. The Chair of the Conseil du trésor is to report
to the Government about the first year of application of
section 37.1.”.

2. This Regulation comes into force on 1 June 2010.

* The Regulation respecting supply contracts of public bodies,
made by Order in Council 531-2008 dated 28 May 2008 (2008,
G.0. 2,2079), was amended once, by Order in Council 694-2009
dated 18 June 2009 (2009, G.0. 2, 1861A).
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Regulation to amend the Regulation
respecting service contracts of public
bodies”

An Act respecting contracting by public bodies
(2006, c. 29, s. 23, 1st par., subpar. 3)

1. The Regulation respecting service contracts of
public bodies is amended by inserting the following
after section 50:

“DIVISION IV
ATTESTATION FROM THE MINISTER
OF REVENUE

50.1. Every service contract involving an expenditure
equal to or greater than $25,000 must, in a case other
than the case set out in subparagraph 1 of the first
paragraph of section 13 of the Act, be entered into with a
service provider who has obtained an attestation from
the Minister of Revenue of Québec.

The attestation is issued to every service provider
who, on the date indicated in the attestation, has filed
the returns and reports that the provider had to file under
fiscal laws and who has no overdue account payable to
the Minister of Revenue of Québec, in particular when
its recovery has been legally suspended or arrangements
have been made with the provider to ensure payment
and the provider has not defaulted.

The service provider must send the attestation to the
public body with the service provider’s tender if the
contract is awarded following a call for tenders, or before
the contract is entered into if it is awarded by mutual
agreement. The attestation must not have been issued
more than 90 days before the tender closing time or, in
the case of a contract by mutual agreement, more than
90 days before the contract award date.

An attestation held by the service provider is
considered as an eligibility requirement within the
meaning of section 6.

The Chair of the Conseil du trésor is to report to the
Government about the first year of application of sec-
tion 50.1.”.

2. This Regulation comes into force on 1 June 2010.

* The Regulation respecting service contracts of public bodies,
made by Order in Council 533-2008 dated 28 May 2008 (2008,
G.0. 2, 2099), was last amended by Order in Council 696-2009
dated 18 June 2009 (2009, G.0. 2, 1863A).

Regulation to amend the Regulation
respecting construction contracts of
public bodies”

An Act respecting contracting by public bodies
(2006, c. 29, s. 23, 1st par., subpar. 3)

1. The Regulation respecting construction contracts
of public bodies is amended by inserting the following
after section 40:

“DIVISION III
ATTESTATION FROM THE MINISTER
OF REVENUE

40.1. Every construction contract involving an
expenditure equal to or greater than $25,000 must, in a
case other than the case set out in subparagraph 1 of the
first paragraph of section 13 of the Act, be entered into
with a contractor who has obtained an attestation from
the Minister of Revenue of Québec.

The attestation is issued to every contractor who, on
the date indicated in the attestation, has filed the returns
and reports that the contractor had to file under fiscal
laws and who has no overdue account payable to the
Minister of Revenue of Québec, in particular when its
recovery has been legally suspended or arrangements
have been made with the contractor to ensure payment
and the constructor has not defaulted.

The contractor must send the attestation to the public
body with the constructor’s tender if the contract is awarded
following a call for tenders, or before the contract is
entered into if it is awarded by mutual agreement. The
attestation must not have been issued more than 90 days
before the tender closing time or, in the case of a contract
by mutual agreement, more than 90 days before the
contract award date.

An attestation held by the contractor is considered as an
eligibility requirement within the meaning of section 6.

40.2. The Chair of the Conseil du trésor is to report
to the Government about the first year of application of
section 40.1.”.

2. This Regulation comes into force on 1 June 2010.
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* The Regulation respecting construction contracts of public bodies,
made by Order in Council 532-2008 dated 28 May 2008 (2008,
G.0. 2, 2086), was last amended by the regulation made by Order
in Council 695-2009 dated 18 June 2009 (2009, G.0. 2, 1862A).
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