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“2. The permit is also issued to a member of the
Ordre des optométristes who satisfies the other condi-
tions prescribed in section 1, even if he has completed
his training prior to the period referred to in paragraph 4
of that section or it is not of the level referred to in that
paragraph, provided that he satisfies one of the following
conditions:

1. he participates in the training program and passes
the examination provided for in sections 3 to 7;

2. he is holder of legal authorization outside Québec
to administer and prescribe medication for therapeutic
purposes and provide eye care in accordance with terms
and conditions comparable to those prescribed in the
Regulations respecting the medications that may be
administered and prescribed for therapeutic purposes by
an optometrist and respecting the eye care that may be
provided by an optometrist approved by Order-in-Council
no. 1025-2003 of September 24, 2003.

2. This regulation comes into force on the fifteenth day
after the date of its publication in the Gazette officielle
du Québec.
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Professional Code
(R.S.Q., c. C-26)

Orthophonistes et audiologistes

— Standards for diploma equivalence or training
equivalence for the issue of a permit

— Amendments

Regulation to amend the Regulation respecting
the standards for diploma equivalence or training
equivalence for the issue of a permit by the Ordre des
orthophonistes et audiologistes du Québec

WHEREAS, under paragraph ¢ of section 93 of the
Professional Code (R.S.Q., c. C-26, amended by
chapter 11 of the Statutes of 2008), the board of directors
of an order must, by regulation, prescribe standards for
equivalence of diplomas issued by educational establis-
hments situated outside Québec, for the purposes of
issuing a permit or specialist’s certificate, and standards
of equivalence of the training of a person who does not
hold a diploma required for such purposes;

WHEREAS, under paragraph c.1 of section 93 of the
Professional Code, amended by paragraph 2 of section 61
of chapter 11 of the Statutes of 2008, the board of
directors must, by regulation, determine a procedure for
recognizing an equivalence, standards for which are to
be established in a regulation under paragraph c of that
section, providing that a decision must be reviewed by
persons other than those who made it;

WHEREAS the board of directors of the Ordre des
orthophonistes et audiologistes du Québec made the
Regulation to amend the Regulation respecting stan-
dards for diploma equivalence or training equivalence
for the issue of a permit by the Ordre des orthophonistes
et audiologistes du Québec;

WHEREAS, pursuant to section 95 of the Professional
Code and subject to section 95.2 of the Code, amended
respectively by sections 63 and 65 of chapter 11 of the
Statutes of 2008, every regulation made by the board of
directors of a professional order under the Code or an
Act constituting a professional order must be transmitted
to the Office des professions du Québec for examination
and be submitted, with the recommendation of the
Office, to the Government which may approve it with or
without amendment;

WHEREAS, in accordance with sections 10 and 11 of
the Regulations Act (R.S.Q., c. R-18.1), a draft of the
Regulation to amend the Regulation respecting the stan-
dards for diploma equivalence or training equivalence for
the issue of a permit by the Ordre des orthophonistes et
audiologistes du Québec was published in Part 2 of the
Gazette officielle du Québec of 13 August 2008 with a
notice that it could be submitted to the Government for
approval on the expiry of 45 days following that publication;

WHEREAS, in accordance with section 95 of the
Professional Code, amended by section 63 of chapter 11
of the Statutes of 2008, the Office des professions du
Québec has examined the Regulation and made its
recommendation;

WHEREAS it is expedient to approve the Regulation
with amendments;

IT IS ORDERED, therefore, on the recommendation of
the Minister of Justice:

THAT the Regulation to amend the Regulation respecting
the standards for diploma equivalence or training
equivalence for the issue of a permit by the Ordre des
orthophonistes et audiologistes du Québec, the text of
which is attached to this Order in Council, be approved.

GERARD BIBEAU,
Clerk of the Conseil exécutif
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Regulation to amend the Regulation
respecting the standars for diploma
equivalence or training equivalence for
the issue of a permit by the Ordre des
orthophonistes et audiologistes

du Québec’

Professional Code
(R.S.Q.,c. C-26,s.93, par.cand c. 1 ;
2008, c. 11, s. 1, par. (1), s. 61, par. (2) and s. 212)

1. Section 2 of the Regulation respecting the stan-
dards for diploma equivalence or training equivalence
for the issue of a permit by the Ordre des orthophonistes
et audiologistes du Québec is amended by striking out
“the board of directors” wherever it appears.

2. Section 7 of this Regulation is amended by striking
out “the board of directors” in the part preceding the
first paragraph.

3. Section 8 of this Regulation is amended by striking
out “the board of directors” in subparagraph (7) of the
first paragraph.

4. Section 11 of this Regulation is replaced by the
following:

“11. A candidate who is informed of the board of
directors’s decision not to recognize the diploma or
training equivalence applied for may apply for review,
provided that the candidate applies to the secretary in
writing within 30 days of the mailing of the board of
directors’s decision.

The decision must be reviewed within 60 days of
receipt of the application by a committee formed by the,
board of directors made up of persons other than mem-
bers of the board of directors or the committee referred
to in section 9, but with no less than a member holding a
permit of each of the two categories established within
the Order. Before disposing of the review application, the
committee must allow the candidate to make submissions.

For this purpose, the secretary of the Order must
inform the candidate of the date, time and place of the
meeting where the application will be examined, by
means of a written notice sent by registered mail at least
15 days before the date of the hearing.

A candidate who wishes to make submissions in person
at the meeting must notify the secretary at least 5 days
before the date scheduled for the meeting. The candidate

* The Regulation respecting the standards for diploma equivalence
or training equivalence for the issue of a permit by the Ordre des
orthophonistes et audiologistes du Québec, approved by the Order
in Council 1141-98 dated 2 September 1998 (1998, G.O. 2, 3765),
has not been modified since it was approved.

may, however, send written submissions to the secretary
at any time before the date scheduled for the meeting.

The decision of the committee is final and must be
sent to the candidate in writing by registered mail within
30 days following the date it is made.”.

3. This Regulation comes into force on the fifteenth
day following the date of its publication in the Gazette
officielle du Québec.
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Professional Code
(R.S.Q., c. C-26)

Technologues professionnels

— Standards of the issuing of permits of the Ordre
professionnel des technologues professionnels

— Amendments

Regulation amending the Regulation respecting
equivalence standards for the issuing of permits of the
Ordre professionnel des technologues professionnels

WHEREAS, under paragraph c¢ of section 93 of
the Professional Code (R.S.Q., c. C-26, amended by
chapter 11 of the Statutes of 2008), the board of directors
of a professional order must, by regulation, prescribe stan-
dards for equivalence of diplomas issued by educational
establishments situated outside Québec, for the purposes
of issuing a permit or specialist’s certificate, and stan-
dards of equivalence of the training of a person who does
not hold a diploma required for such purposes;

WHEREAS, under paragraph c.1 of section 93 of the
Professional Code, amended by paragraph 2 of section 61
of chapter 11 of the Statutes of 2008, the board of
directors must, by regulation, determine a procedure for
recognizing an equivalence, standards for which are to
be established in a regulation under paragraph c of that
section, providing that a decision must be reviewed by
persons other than those who made it;

WHEREAS the board of directors of the Ordre profes-
sionnel des technologues professionnels du Québec made
the Regulation amending the Regulation respecting
equivalence standards for the issuing of permits of the
Ordre professionnel des technologues professionnels;

WHEREAS, pursuant to section 95 of the Professional
Code and subject to section 95.2 of the Code, amended
respectively by sections 63 and 65 of chapter 11 of the
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