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(k) QPIC management;

(l) permanent emergency service unit;

(m) coordination and registration of information in
the National Sex Offender Registry.

8. This Regulation comes into force on the fifteenth
day following the date of its publication in the Gazette
officielle du Québec.
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O.C. 704-2008, 25 June 2008
Tobacco Act
(R.S.Q., c. T-0.01)

Regulation

Regulation under the Tobacco Act

WHEREAS, under the second paragraph of section 19
of the Tobacco Act (R.S.Q., c. T-0.01), the Government
may make regulations specifying any tobacco product
that may not be sold in a package containing less than
the prescribed quantities or portions;

WHEREAS, under subparagraphs 1, 2 and 4 of the first
paragraph of section 25 of the Act, the Government may
make regulations determining standards relating to
advertising and promotion, prescribing standards relating
to the display of specialized publications about tobacco
or about accessories that may be used for tobacco smoking,
and determining standards relating to the displays per-
mitted in tobacco retail outlets under subparagraph 9 of
the first paragraph of section 24 of the Act;

WHEREAS, under section 29.1 of the Act, the
Government may, by regulation, specify any other
product or class of product considered to be tobacco;

WHEREAS, under sections 10 and 11 of the Regula-
tions Act (R.S.Q., c. R-18.1), a draft of the Regulation
under the Tobacco Act was published in Part 2 of the
Gazette officielle du Québec of 5 March 2008 with a
notice that it could be made by the Government on the
expiry of 45 days following that publication;

WHEREAS the 45-day period has expired;

WHEREAS it is expedient to make the Regulation with
amendments after consideration of comments received
following the publication;

IT IS ORDERED, therefore, on the recommendation of
the Minister of Health and Social Services:

THAT the Regulation under the Tobacco Act, the text
of which is attached to this Order in Council, be made.

GÉRARD BIBEAU,
Clerk of the Conseil exécutif

Regulation under the Tobacco Act
Tobacco Act
(R.S.Q., c. T-0.01, s. 19, s. 25, 1st par., subpars. 1, 2
and 4, and s. 29.1)

1. For the purposes of the Tobacco Act (R.S.Q.,
c. T-0.01), any product that does not contain tobacco and
is intended to be smoked is considered to be tobacco.

2. In a tobacco retail outlet, all advertising dissemi-
nated pursuant to subparagraph 9 of the first paragraph
of section 24 of the Act must be displayed on one
display board only.

The display board must be fixed, rectangular, flat and
opaque, and not have a raised surface. Only one of its
sides, having a maximum surface area of 3,600 cm2,
may display the advertising, which may be written or
printed directly on the board or posted on it by means of
a sign. In the latter case, the sign must be affixed to the
board, not be embossed and not extend beyond the edges
of the display board.

The display board and any sign it may contain must
be white and the characters of the text of the advertising
appearing on it must be black.

3. The display board referred to in section 2 may
display no advertising other than the advertising referred
to in that section.

No lighting, sound or other effect may be used to
draw the attention of the public to the advertising.

4. In a printed newspaper or magazine, advertising
disseminated pursuant to subparagraph 8 of the first
paragraph of section 24 of the Act must

(1) be rectangular, have a maximum area of 400 cm2,
be high and wide enough to hold the warning concerning
the harmful effects of tobacco on health prescribed by
regulation of the Minister of Health and Social Services
and be bordered by a line that is not less than 0.5 nor
more than 1.5 points wide; and
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(2) not appear on the first, second or last page of the
newspaper or magazine and be printed on paper of
the same size and quality as that usually used in the
newspaper or magazine.

The advertising space may contain no advertising
other than the advertising to which this section refers. If
several tobacco advertisements are disseminated in the
same printed newspaper or magazine, they must be
grouped to appear on one or, if need be, two or more
successive pages.

5. Specialized publications about tobacco or acces-
sories that may be used for tobacco smoking on sale in a
business must be displayed in such a manner as to be
visible only from the inside of the business. The copies
of each issue of the publications must be placed one
above the other so that only one copy of each issue may
be visible at once.

No lighting, sound or other effect may be used to
draw the attention of the public to the publications.

6. Subject to the provisions of section 19 of the Act
and the provisions of the second paragraph of this section,
the operator of a tobacco retail outlet may not sell a
tobacco product except in a package that contains at
least ten units of the product.

The prohibition in the first paragraph is not applicable
if, within one sale, the amount paid by a consumer for
the purchase of one or several tobacco products, other
than cigarettes, is higher than $5.00.

The price in the second paragraph is increased to
$10.00 on 1 June 2009.

7. The violation of any of sections 2 to 6 constitutes
an offence.

8. This Regulation comes into force on the fifteenth
day following the date of its publication in the Gazette
officielle du Québec, except section 4 which comes
into force on the sixtieth day following the date of its
publication.
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O.C. 705-2008, 25 June 2008
An Act respecting health services and social services
(R.S.Q., c. S-4.2)

Fees payable for the issue or renewal of a specialized
medical center permit

Regulation respecting the fees payable for the issue or
renewal of a specialized medical centre permit

WHEREAS, under paragraph 21.1 of section 505 of the
Act respecting health services and social services (R.S.Q.,
c. S-4.2), as amended by section 31 of chapter 43 of the
Statutes of 2006, the Government may, by regulation,
prescribe the fees payable for the issue or renewal of a
specialized medical centre permit;

WHEREAS, under sections 10 and 11 of the Regula-
tions Act (R.S.Q., c. R-18.1), a draft of the Regulation
respecting the fees payable for the issue or renewal of a
specialized medical centre permit was published in
Part 2 of the Gazette officielle du Québec of 13 February
2008 with a notice that it could be made by the Govern-
ment on the expiry of 45 days following that publica-
tion;

WHEREAS the 45-day period has expired;

WHEREAS it is expedient to make the Regulation with
amendments to take into account the comments received;

IT IS ORDERED, therefore, on the recommendation of
the Minister of Health and Social Services:

THAT the Regulation respecting the fees payable for
the issue or renewal of a specialized medical centre
permit, attached to this Order in Council, be made.

GÉRARD BIBEAU,
Clerk of the Conseil exécutif

Regulation respecting the fees payable
for the issue or renewal of a specialized
medical centre permit
An Act respecting health services and social services
(R.S.Q., c. S-4.2, s. 505, par. 21.1; 2006, c. 43, s. 31)

1. The fees payable for the issue or renewal of a
specialized medical centre permit are $2,500. Despite
the foregoing, if the permit indicates a number of beds
that may be used for accommodation of the clientele, the
amount is increased to $5,000.
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