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accountant must make a written application to the secretary
of the Order, submit proof that he or she holds the legal
authorization and pay the file examination fees required
pursuant to paragraph 8 of section 86.0.1 of the Profes-
sional Code (R.S.Q., c. C-26).

3. This Regulation comes into force on the fifteenth
day following the date of its publication in the Gazette
officielle du Québec.
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Professional Code
(R.S.Q., c. C-26)

Huissiers de justice

— Equivalence standards for the issue of permits
by the Chambre

— Amendments

Regulation to amend the Regulation respecting equiva-
lence standards for the issue of permits by the Chambre
des huissiers de justice du Québec

WHEREAS, under paragraph ¢ of section 93 of the
Professional Code (R.S.Q., c. C-26), the Bureau of a
professional order must, by regulation, prescribe standards
for equivalence of diplomas issued by educational esta-
blishments situated outside Québec, for the purposes of
issuing a permit or specialist’s certificate, and standards
of equivalence of the training of a person who does not
hold a diploma required for such purposes;

WHEREAS, under paragraph c.1 of section 93 of the
Professional Code, the Bureau must, by regulation,
determine a procedure for recognizing an equivalence,
standards for which are to be established in a regulation
under paragraph c of that section, providing that a deci-
sion must be reviewed by persons other than those who
made it and, for that purpose, provide that the Bureau’s
power to decide an application or review a decision may
be delegated to a committee established under para-
graph 2 of section 86.0.1 of the Code;

WHEREAS the Bureau of the Chambre des huissiers de
justice du Québec made the Regulation to amend the
Regulation respecting equivalence standards for the issue
of permits by the Chambre des huissiers de justice du
Québec;

WHEREAS, pursuant to section 95 of the Professional
Code and subject to sections 95.1 and 95.2 of the Code,
every regulation made by the Bureau of a professional
order under the Code or an Act constituting a profes-
sional order must be transmitted to the Office des pro-
fessions du Québec for examination and be submitted,
with the recommendation of the Office, to the Govern-
ment which may approve it with or without amendment;

WHEREAS, in accordance with sections 10 and 11 of
the Regulations Act (R.S.Q., c. R-18.1), a draft of the
Regulation was published in Part 2 of the Gazette
officielle du Québec of 12 March 2008 with a notice that
it could be submitted to the Government for approval on
the expiry of 45 days following that publication;

WHEREAS, in accordance with section 95 of the Pro-
fessional Code, the Office has examined the Regulation
and made its recommendation;

WHEREAS it is expedient to approve the Regulation
with amendment;

IT IS ORDERED, therefore, on the recommendation of
the Minister responsible for the administration of legis-
lation respecting the professions:

THAT the Regulation to amend the Regulation
respecting equivalence standards for the issue of permits
by the Chambre des huissiers de justice du Québec,
attached to this Order in Council, be approved.

GERARD BIBEAU,
Clerk of the Conseil exécutif

Regulation to amend the Regulation
respecting equivalence standards for the
issue of permits by the Chambre des
huissiers de justice du Québec”

Professional Code
(R.S.Q., c. C-26, 5. 93, pars. ¢ and c.1)

1. The Regulation respecting equivalence standards
for the issue of permits by the Chambre des huissiers de
justice du Québec is amended by striking out “the Bureau
of” wherever it appears in the second paragraph of
section 1.

* The Regulation respecting equivalence standards for the issue
of permits by the Chambre des huissiers de justice du Québec,
approved by Order in Council 504-2006 dated 7 June 2006 (2006,
G.0. 2, 1730), has not been amended since its approval.
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2. Section 5 is amended by replacing “the Bureau is
to take into particular account the following factors” in
the second paragraph by “the following factors are to be
taken into particular account”.

3. Section 10 is amended by adding the following at
the end: “The Bureau must also inform the candidate of
his or her right to apply for a review of the decision in
accordance with section 11.”.

4. Section 11 is replaced by the following:

“11. A candidate who is informed of the Bureau’s
decision not to grant the equivalence applied for may
apply for a review, provided that the candidate applies to
the secretary within 30 days of receiving the decision.

The review must take place within 60 days after the
date on which the application is received by a committee
formed by the Bureau, pursuant to paragraph 2 of
section 86.0.1 of the Professional Code, and composed
of persons other than members of the Bureau or the
committee referred to in section 8.

Before disposing of the review application, the com-
mittee must inform the candidate of the date of the
meeting at which the review application will be exam-
ined and of the candidate’s right to make submissions.

A candidate who wishes to be present at the meeting
to make submissions must notify the secretary at least
five days before the date set for the meeting. The candi-
date may, however, send written submissions to the
secretary at any time before the date set for the meeting.

The written decision of the committee is final and
must be sent to the candidate by registered mail within
30 days after the date of the meeting.”.

3. Section 11, as introduced by section 4 of this Regu-
lation, applies to a decision made before 24 July 2008
pursuant to section 9 of the Regulation respecting equiva-
lence standards for the issue of permits by the Chambre
des huissiers de justice du Québec, approved by Order in
Council 504-2006 dated 7 June 2006, if the review
period provided for in section 11 of the Regulation, as it
reads before 24 July 2008 has not expired on the date of
coming into force of this Regulation, and also applies to
a review application in respect of which a decision has
not been made before that date.

6. This Regulation comes into force on the fifteenth
day following the date of its publication in the Gazette
officielle du Québec.
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Professional Code
(R.S.Q., c. C-26)

Denturologists
— Practice of denturology within a partnership
or a joint-stock company

Regulation respecting the practice of denturology
within a partnership or a joint-stock company

WHEREAS, under paragraph p of section 94 of the
Professional Code (R.S.Q., c. C-26), the Bureau of a
professional order may make a regulation respecting the
practice of a profession within a partnership or a joint-
stock company and, under paragraphs g and % of section 93
of the Code, the Bureau must then, by regulation,
impose on its members the obligation to furnish and
maintain security, on behalf of the partnership or com-
pany, against liabilities of the partnership or company
arising from fault or negligence in the practice of their
profession and fix the conditions and procedure and, as
appropriate, any fees applicable to a declaration made to
the order;

WHEREAS the Bureau of the Ordre des denturologistes
du Québec made the Regulation respecting the practice
of denturology within a partnership or a joint-stock
company;

WHEREAS, under section 95.3 of the Professional Code,
a draft of the Regulation was sent to every member of
the Order at least 30 days before being made by the
Bureau;

WHEREAS, pursuant to section 95 of the Professional
Code and subject to sections 95.1 and 95.2 of the Code,
every regulation made by the Bureau of a professional
order under the Code or an Act constituting a profes-
sional order must be transmitted to the Office des pro-
fessions du Québec for examination and be submitted,
with the recommendation of the Office, to the Govern-
ment which may approve it with or without amendment;

WHEREAS, pursuant to the first paragraph of section 95.2
of the Professional Code, a regulation made by the Bureau
under section 90 or 91, paragraph d, g or & of section 93,
or paragraph j, n or o of section 94 of the Code must be
transmitted for examination to the Office, which may
approve it with or without amendment, and the same
applies to any regulation under paragraph p of section 94
of the Code if it is not the first regulation made by the
Bureau under that paragraph;
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