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(3) not appear on the first or last page of the newspaper
or magazine and be printed on paper of the same size
and quality as that usually used in the newspaper or
magazine.

The advertising space may contain no advertising
other than the advertising to which this section refers. If
several tobacco advertisements are disseminated in the
same printed newspaper or magazine, they must be
grouped to appear on one or, if need be, two or more
successive pages.

5. Specialized publications about tobacco or accessories
that may be used for tobacco smoking on sale in a
business must be displayed in such a manner as to be
visible only from the inside of the business. They must
also be placed so that, for each issue of a publication, the
cover page of only one copy of the issue is visible.

No lighting, sound or other effect may be used to
draw the attention of the public to the publications.

6. Subject to the provisions of section 19 of the Act
and the provisions of the second paragraph of this section,
the operator of a tobacco retail outlet may not sell a
tobacco product except in a package that contains at
least ten units of the product.

The prohibition in the first paragraph does not apply
to a package of tobacco or a unit of tobacco sold at a
price higher than $5.

7. The violation of any of sections 2 to 6 constitutes
an offence.

8. This Regulation comes into force on 31 May 2008.
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Draft Regulation
Tobacco Act
(R.S.Q., c. T-0.01)

Health and Social Services
— Warning attributed to the Minister concerning
the harmful effects of tobacco on health

Notice is hereby given, in accordance with sections 10
and 11 of the Regulations Act (R.S.Q., c. R18.1), that
the Regulation respecting the warning attributed to the
Minister of Health and Social Services concerning the
harmful effects of tobacco on health, appearing below,
may be made by the Minister of Health and Social
Services on the expiry of 45 days following this publica-
tion.

The draft Regulation establishes the warning attrib-
uted to the Minister of Health and Social Services con-
cerning the harmful effects of tobacco on health that
must be displayed in tobacco advertising in a printed
newspaper or magazine that has an adult readership of
not less than 85%. It also sets out the standards that
apply to the warning.

The draft Regulation has no significant impact on
citizens or enterprises, including small and medium-
sized businesses.

Further information on the draft Regulation may be
obtained by contacting Geneviève Defoy, 1000, route de
l’Église, 3e étage, bureau 310, Québec (Québec) G1V 3V9;
telephone: 418 643-6407; fax: 418 646-5789; e-mail:
genevieve.defoy@msss.gouv.qc.ca

Any interested person wishing to comment on the
draft Regulation may submit written comments to the
Minister of Health and Social Services, 1075, chemin
Sainte-Foy, 15e étage, Québec (Québec) G1S 2M1, within
the 45-day period.

PHILIPPE COUILLARD,
Minister of Health and
Social Services

Regulation respecting the warning
attributed to the Minister of Health and
Social Services concerning the harmful
effects of tobacco on health
Tobacco Act
(R.S.Q. c. T-0.01, s. 25.1)

1. All advertising placed in a printed newspaper or
magazine in accordance with section 4 of the Regulation
under the Tobacco Act must include one of the warnings
in the Schedule to this Regulation based on the surface
area of the advertising and the language in which the
newspaper or magazine is published.

2. Advertisements having a surface area of 100 cm2

or less must include the warning in Format 1. Advertise-
ments having a surface area of between 100 cm2 and 200
cm2 and advertisements having a surface area of 200 cm2

or more must include the warning in Format 2 or
Format 3, respectively.

3. Advertising in a French-language printed newspa-
per or magazine must include the warning in French.
Advertising in an English-language printed newspaper
or magazine must include the warning in English.
Advertising in a printed newspaper or magazine pub-
lished in a language other than French or English must
display the French-language warning.

Draft Regulation
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4. The warning must be placed in the upper left corner
of the advertisement. The warning must be adjacent to
the left and upper borders of the advertisement.

5. The warning must be downloaded from the
Ministère de la Santé et des Services sociaux website at
the following address: http://www.msss.gouv.qc.ca. It
must not be altered after the downloading.

6. The violation of any of sections 1 to 5 constitutes
an offence.

7. This Regulation comes into force on 31 May 2008.

SCHEDULE

Format 1

Format 2
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Format 3
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