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“(4.1) an eligible expenditure as salary or wages
includes contributions, premiums and assessments paid
by an employer in respect of an employee for that salary
or those wages, and provided for in the Act respecting
industrial accidents and occupational diseases (R.S.Q.,
c.A-3.001), the Act respecting parental insurance (R.S.Q.,
c. A-29.011), the Act respecting the Québec Pension
Plan (R.S.Q., c. R-9) and the Employment Insurance Act
(S.C. 1996, c. 23);”;

(5) by replacing “, trainee or apprentice” in para-
graph 5 by “or trainee”;

(6) by replacing “, including the apprentices and,
where applicable, the trainees and the teachers” in para-
graph 7 by “and, where applicable, trainees or teachers”;

(7) by replacing paragraphs 8§ to 11 by the following:

“(8) no part of an expenditure referred to in para-
graphs 1 to 3 and 6 of section 1 corresponding to the
amount paid or to be paid by the training instructor, in
connection with the training given by the training
instructor for the benefit of the employer or a person
with whom the employer does not deal at arm’s length
within the meaning of section 18 of the Taxation Act for
the use of premises, facilities or material, or as a consid-
eration for the disposal of property, unless that consid-
eration pertains to the part of the property that was
consumed in the training process, is to be calculated;”;

(8) by replacing “expenditure referred to in sub-
paragraphs 1 to 19, 21, 23, 24 and 26 of the first para-
graph of section 17 in paragraph 13 by “eligible training
expenditure” and by replacing “a day care centre with a
permit from the Minister of Families, Seniors and the
Status of Women by virtue of section 3 of the Act
respecting childcare centres and childcare services
(R.S.Q., c. C-8.2)” by “a person holding a childcare
centre permit or a day care centre permit issued respec-
tively under section 7 and section 11 of the Educational
Childcare Act (R.S.Q., c. S-4.1.1) or accredited as a
home childcare coordinating office pursuant to section 40
of that Act”;

(9) by replacing paragraph 14 by the following:
“(14) an eligible training expenditure may not be
declared for a year prior to the year for which the train-
ing activity was completed.”.
6. Schedule 1 to the Regulation is revoked.

'd. This Regulation comes into force on 1 January 2008.
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An Act to promote workforce skills development
and recognition
(R.S.Q.,c. D-7.1)

Training bodies, training instructors and training
services

— Accreditation

— Amendments

Regulation to amend the Regulation respecting the
accreditation of training bodies, training instructors
and training services

WHEREAS, under subparagraph 1 of the first para-
graph of section 20 of the Act to promote workforce
skills development and recognition (R.S.Q., c. D-7.1),
amended by chapter 3 of the Statutes of 2007, the Com-
mission des partenaires du marché du travail may make
regulations to define eligible training expenditures within
the meaning of Chapter II of the Act and provide for
exclusions, limits or deductions;

WHEREAS, under subparagraph 2 of the first para-
graph of section 20 of the Act, the Commission may
make regulations to establish rules for the calculation
and substantiation of eligible training expenditures ap-
plicable to a year;

WHEREAS, under paragraph 2 of section 21 of the Act,
aregulation made pursuant to subparagraph 1 of the first
paragraph of section 20 may set out the principles, crite-
ria or factors taken into account by the Minister for the
purpose of granting accreditation or recognition or the
conditions to be fulfilled for that purpose and, where
expedient, determine the fees payable and the period for
which the accreditation or recognition is valid;

WHEREAS, under paragraph 3 of section 21 of the Act,
such a regulation may determine the conditions to be
fulfilled by accredited or recognized persons or bodies
including the documents and information to be sent to
the Minister, related inspections and the conditions on
which accreditation or recognition may be renewed, sus-
pended or revoked;

WHEREAS, by Order in Council 764-97 dated 11 June
1997, the Government approved the Regulation respect-
ing the accreditation of training bodies, training instruc-
tors and training services;
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WHEREAS it is expedient to amend the Regulation;

WHEREAS, on 27 June 2007, the Commission made
the Regulation to amend the Regulation respecting the
accreditation of training bodies, training instructors and
training services;

WHEREAS, in accordance with sections 10 and 11 of
the Regulations Act (R.S.Q., c. R-18.1), the Regulation
to amend the Regulation respecting the accreditation of
training bodies, training instructors and training services
was published in Part 2 of the Gazette officielle du
Québec of 5 September 2007 with a notice that it could
be approved by the Government on the expiry of 45 days
following that publication;

WHEREAS the 45-day period has expired;
WHEREAS it is expedient to approve the Regulation;

IT IS ORDERED, therefore, on the recommendation of
the Minister of Employment and Social Solidarity:

THAT the Regulation to amend the Regulation respect-
ing the accreditation of training bodies, training instruc-
tors and training services, attached to this Order in Coun-
cil, be approved.

GERARD BIBEAU,
Clerk of the Conseil exécutif

Regulation to amend the Regulation
respecting the accreditation of training
bodies, training instructors and training
services”

An Act to promote workforce skills development
and recognition

(R.S.Q., c. D-7.1, s. 20, 1st par., subpar. 1,

and s. 21, pars. 2 and 3)

L. Section 1 of the Regulation respecting the accredi-
tation of training bodies, training instructors and train-
ing services is amended in section 1

(1) by replacing the part preceding subparagraph 1 of
the first paragraph by the following:

" The Regulation respecting the accreditation of training bodies,
training instructors and training services, approved by Order in
Council 764-97 dated 11 June 1997 (1997, G.O. 2, 2737), has not
been amended since.

“1. A legal person, including a non-profit organiza-
tion, or a partnership wishing to be accredited as a
training body for the purposes of the Act to promote
workforce skills development and recognition (R.S.Q.,
c. D-7.1) must apply in writing to the Minister of
Employment and Social Solidarity using the form pro-
vided, giving the following information:”;

(2) by replacing “the registration number attributed
to it under” in subparagraph 1 of the first paragraph by
“its Québec business number assigned under section 21
of”’;

(3) by striking out subparagraph 2 of the first paragraph;

(4) by striking out the second paragraph;

(5) by replacing “Société” in the third paragraph by
“Minister”.

2. Section 2 is amended by replacing “Société” by
“Minister”.

3. Section 3 is amended by replacing “Société” wher-
ever it appears by “Minister”.

4. Section 4 is amended

(1) by replacing “The Société will accredit the train-
ing service of an employer subject to the provisions of
section 1 of the Act to foster the development of man-
power training when it” in the part preceding paragraph
1 by “The Minister is to accredit the training service of
an employer subject to the provisions of Division I of
the Act if the Minister”;

(2) by striking out paragraph 3;

(3) by replacing “written statement by the representa-
tive authorized for this purpose specifying the skills” in
paragraph 5 by “description of the skills and qualifica-
tions”.

J. Section 5 is amended

(1) by inserting “must demonstrate that it” in the part
preceding paragraph 1 after “services”;

(2) by inserting the following before paragraph 1:
“(0.1) identification of training needs;”;
(3) by adding the following paragraph at the end:

“(4) follow-up to training activities.
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6. Section 6 is revoked.
'd. Section 7 is amended by replacing “to 6” by “and 5.
8. Section 8 is amended

(1) by inserting “, du Loisir et du Sport” in para-
graph 3 after “Education”;

(2) by replacing “, a municipality, an urban commu-
nity” in paragraph 4 by “et des Régions, a municipality,
a metropolitan community”.

9. Section 10 is amended
(1) by replacing the first paragraph by the following:

“10. Accredited training bodies and training instruc-
tors must inform the Minister without delay of any change
in the conditions to be satisfied for accreditation or in
the information provided in their initial application for
accreditation or in their application for renewal.”;

(2) by replacing “stipulated in the 3rd sub-section” in
the second paragraph by “required by the second para-
graph”;

(3) by striking out “, at least every 6 months,” in the
second paragraph.

10. Sections 16 and 17 are amended by striking out
“actively” wherever it appears.

11. The following is inserted after section 17:

“17.1. The holder of an accreditation must give to
any participant who so requests a detailed statement of
the content of the training provided to the participant in
the last 24 months.

The first paragraph is applicable to training provided
as of 1 January 2008.”.

12. Section 20 is amended by replacing “board of
directors of the Société can” by “Minister may” and by
replacing “it” by “the Minister”.

13. The first paragraph of section 22 is replaced by
the following:

“22. The holder of an accreditation wishing to renew
the accreditation must apply to the Minister in writing,
using the form provided, at least 30 days before the
accreditation expires.”.

14. Sections 23 and 24 are replaced by the following:

“23. The fees for processing an application for accredi-
tation or a renewal application are

(1) for a training body: $550;
(2) for a non-profit organization: $200;
(3) for a training instructor: $300;
(4) for a training service: $250;
(5) for a multi-employer training service: ~ $500.”.

15. This Regulation comes into force on 1 January
2008.
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An Act to promote workforce skills development and
recognition (R.S.Q., c. D-7.1)

Training mutuals
Regulation respecting training mutuals

WHEREAS, under section 8 of the Act to promote
workforce skills development and recognition (R.S.Q.,
c. D-7.1), replaced by section 7 of chapter 3 of the
Statutes of 2007, payments made by an employer to a
training mutual recognized by the Minister or expendi-
tures incurred with such a mutual are eligible, on the
conditions fixed by regulation of the Commission des
partenaires du marché du travail as expenditures incurred
for the benefit of personnel;

WHEREAS, under subparagraph 1 of the first paragraph
of section 20 of the Act, the Commission may make
regulations to define eligible training expenditures within
the meaning of Chapter II of the Act and provide for
exclusions, limits or deductions;

WHEREAS, under paragraph 2 of section 21 of the Act,
aregulation made pursuant to subparagraph 1 of the first
paragraph of section 20 may set out the principles, crite-
ria or factors taken into account by the Minister for the
purpose of granting accreditation or recognition or the
conditions to be fulfilled for that purpose and, where
expedient, determine the fees payable and the period for
which the accreditation or recognition is valid;
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