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the appropriate location of the receptacles required by
Rule 26-702 3, when partitions and usable wall space
have not yet been delimited. Thus, a basement shall not
be considered as a finished basement, even if the foun-
dation walls are finished, while the ceiling is not fin-
ished or partly finished. However, the installation of a
duplex receptacle required under Rule 26-702 12c does
not exempt fromtheinstallation of receptacles of specific
use already required by other rules of this Code.” ; and

(8) by deleting Rule 30-326 (3).

DIVISION IV
PENAL

5.05. Any infringement of one of the provisions of
this Chapter, except for Rule 2-008 introduced by para-
graph 5 of section 5.04 of this Chapter, is an offence.”.

6. This Regulation replaces the Plumbing Code
(R.R.Q., 1981, c. I-12.1, r.1), the Plumbing Code made
by Order in Council 567-98 dated 22 April 1998, the
Canadian Electrical Code, Part | (Eighteenth Edition),
CSA C22.1-98 (Canadian Electrical Code) approved by
Order in Council 118-99 dated 10 February 1999, the
Regulation respecting electrical installations (R.R.Q.,
1981, c. 1-13.01, r.3) and the Regulation respecting light-
ening rods made by Order in Council 2423-82 dated
20 October 1982.

7. This Regulation comes into force on 1 October
2002, except for Rule 2-026 introduced by paragraph 9
of section 5.04 of this Chapter which comes into force
on 1 January 2003.
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Building Act
(RS.Q., c.B-11)

Regulation
— Amendments

Regulation to amend the Regulation respecting the
application of the Building Act

WHEREAS, under section 4.1 of the Building Act
(R.S.Q., c. B-1.1) and subparagraph 1 of the first para-
graph of section 182 of the Act, the Government may, by
regulation, exempt, inter alia, categories of owner-builders,
buildings and installations from the application of the
Act, inwhole or in part;

WHEREAS, under subparagraph 3 of the first para-
graph of section 182 of the Act, the Government may, by
regulation, determine the extent to which the Govern-
ment, its departments and agencies that are mandataries
of the State are bound by the Act;

WHEREAS, in accordance with sections 10 and 11 of
the Regulations Act (R.S.Q., ¢. R-18.1), the draft Regu-
lation to amend the Regulation respecting the applica-
tion of the Building Act was published in Part 2 of the
Gagzette officielle du Québec of 24 October 2001 with a
notice that it could be made by the Government, with or
without amendment, upon the expiry of 90 days follow-
ing that publication;

WHEREAS the comments received were studied;

WHEREAS it is expedient to make the Regulation with
amendments;

IT 1S ORDERED, therefore, upon the recommendation
of the Minister of State for Human Resources and
Labour and Minister of Labour:

THAT the Regulation to amend the Regulation
respecting the application of the Building Act, attached
hereto, be made.

JEAN ST-GELAIS,
Clerk of the Conseil exécutif

Regulation to amend the Regulation
respecting the application of the
Building Act”

Building Act
(R.S.Q.,c. B-1.1, s. 182, 1st par., subpars. 1 and 3)

1. Section 1 of the Regulation respecting the applica-
tion of the Building Act is amended by adding the fol-
lowing after subparagraph 3 of the first paragraph:

“(4) for construction work on the electrical installa-
tion of an electrical station or abranch used for generat-
ing, transmitting, transforming or distributing electric
power by a public electricity distribution undertaking
and that is carried out by employees of the said under-
taking.”.

* The Regulation respecting the application of the Building Act,
made by Order in Council 375-95 dated 22 March 1995 (1995,
G.0O. 2, 1100), was last amended by the Regul ation made by Order
in Council 191-2001 dated 28 February 2001 (2001, G.O. 2, 1335).
For previous amendments, refer to the Tableau des modifications et
Index sommaire, Editeur officiel du Québec, 2002, updated to
1 March 2002.
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2. Thefollowing isinserted after section 3.3:

“DIVISION 1.1
EXEMPTION FROM THE APPLICATION OF
CHAPTER Y OF THE CONSTRUCTION CODE

3.3.1. The following installations are exempt from
the application of Chapter V of the Construction Code
introduced by the Regulation to amend the Construction
Code approved by Order in Council 961-2002 dated
21 August 2002 :

(1) electric lighting installations attached to a pole
used for electrical power distribution by a public elec-
tricity distribution undertaking;

(2) installations used for the operation of a subway
and powered exclusively by circuits supplying the rail-
way of that subway.

3.3.2. An owner-builder who keeps a register con-
taining the information required for the declaration of
work is exempt from that declaration provided for in
Chapter V of the Construction Code.”.

3. Section 3.5 isamended by substituting “, facilities
for public use and electrical installations independent of
abuilding” for “and facilities for public use”.

4. This Regulation comes into force on 1 October
2002.
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Buildings Safety Act
(RS.Q., c.S3

Amusement Rides
— Amendments

Regulation to amend the Amusement Rides Regula-
tion

WHEREAS, under paragraphs a, b and e of subsection
1 of section 39 of the Public Buildings Safety Act (R.S.Q.,
c. S-3), the Government may make regul ations respect-
ing the construction and solidity of public buildings so
as to ensure the safety of those who frequent them, the
precautions to be taken against fire and the safe opera-
tion of those buildings;

WHEREAS, under section 2 of the Act, amusement
park rides are designated as public buildings;

WHEREAS, in accordance with sections 10 and 11 of
the Regulations Act (R.S.Q., ¢. R-18.1), the draft Regu-
lation to amend the Amusement Rides Regulation was
published in Part 2 of the Gazette officielle du Québec of
24 October 2001 with a notice that it could be made by
the Government, with or without amendment, upon the
expiry of 90 days following that publication;

WHEREAS no comments were submitted;

WHEREAS it is expedient to make the Regulation with
amendment ;

IT 1S ORDERED, therefore, upon the recommendation
of the Minister of State for Human Resources and
Labour and Minister of Labour:

THAT the Regulation to amend the Amusement Rides
Regulation, attached hereto, be made.

JEAN ST-GELAIS,
Clerk of the Conseil exécutif

Regulation to amend the Amusement
Rides Regulation’

Public Buildings Safety Act
(RS.Q., c. S3,s 39

1. Section 1 of the Amusement Rides Regulation is
amended by substituting the following for the definition
of “Electrical Code” :

““Electrical Code” means the Code referred to in
Chapter V of the Building Code introduced by the Regu-
lation to amend the Construction Code approved by
Order in Council 961-2002 dated 21 August 2002, as
amended by Division I11 of that Chapter.”.

2. Section 52 is amended by substituting “ Electrical
Code” for “Act respecting electrical installations (R.S.Q.,
c. 1-13.01) and its regulations”.

3. This Regulation comes into force on 1 October
2002.
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* There have been no previous amendments to the Amusement
Rides Regulation made by Order in Council 649-91 dated 8 May
1991 (1991, G.O. 2, 1705).



