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Draft Regulations

Draft Regulation
An Act respecting occupational health and safety
(R.S.Q., c. S-2.1)

Occupational health and safety in mines
— Amendments

Notice is hereby given, in accordance with sections 10
and 11 of the Regulations Act (R.S.Q., c. R-18.1) and
with section 224 of the Act respecting occupational
health and safety (R.S.Q., c. S-2.1), that the Regulation
to amend the Regulation respecting occupational health
and safety in mines, the text of which appears below,
may be adopted by the Commission de la santé et de la
sécurité du travail and submitted to the Government for
approval upon the expiry of 60 days following this pub-
lication.

The purpose of the draft Regulation is to ensure the
health and safety of mine workers and to prescribe stan-
dards that are more appropriate for the sector.

To that end, the draft Regulation proposes another
formula to determine the safety factor of new hoisting
ropes installed on drum hoists used in a vertical shaft, if
certain standards are met and provides that the proce-
dure to be followed by hoistmen to test conveyance
brakes be posted.

To date, study of the matter has shown no impact on
small and medium-sized businesses.

Further information may be obtained by contacting Mr.
Ghislain Fortin, Commission de la santé et de la sécurité du
travail, 524, rue Bourdages, Québec (Québec) G1K 7E2 by
telephone (418) 646-3908 or by fax (418) 528-2376.

Any interested person having comments to make on
the matter is asked to send them in writing, before the
expiry of the 60-day period, to Alain Albert, Vice-
Chairman, Programmation et expertise-conseil, Com-
mission de la santé et de la sécurité du travail, 1199, rue
De Bleury, 14e étage, Montréal (Québec) H3B 3J1.

TREFFLÉ LACOMBE,
Chairman of the board of directors
and Chief Executive Officer of the Commission
de la santé et de la sécurité du travail

Regulation to amend the Regulation
respecting occupational health and
safety in mines*

An Act respecting occupational health and safety
(R.S.Q., c. S-2.1, s. 223, 1st par., subpars. 1 and 19,
2nd and 3rd pars.)

1. The Regulation respecting occupational health and
safety in mines is amended in section 225 by adding the
following after the second paragraph:

“The tests provided for in the first and second para-
graphs must be conducted according to a procedure
posted at the hoistman’s work station.”.

2. The following section is added after section 288:

“ 288.1. Notwithstanding section 288, the safety fac-
tor of a new hoisting rope installed on a drum hoist used
in a vertical shaft shall be determined according to the
following formula:

safety factor = 25 000
4 000+L

(L being the maximum length of rope suspended be-
low the headsheave where the conveyance is at the
lower limit of travel.).

In such a case, the following standards must be met:

(1) the drum hoist must comply with the standard
entitled “Code of Practice for Performance, Operation,
Testing and Maintenance of Drum Winders relating to
Rope Safety” (Draft prepared by working group of the
South African Bureau of Standards), April 24, 1996,
with the exception of sections 4.1, 4.2, subdivision 6.6,
section 10.5.2.2 and sections 16.3, 16.4, 16.6.1 to 16.14,
16.17 to 16.19, 16.21, 16.22, 16.24 to 16.34.2.3, 16.55,
16.59, 16.61 to 16.66;

* The Regulation respecting occupational health and safety in
mines, made by Order in Council 213-93 dated 17 February 1993
(1993, G.O. 2, 1757), was last amended by the Regulation made by
Order in Council 1236-98 dated 23 September 1998 (1998, G.O. 2,
4049). For previous amendments, refer to the Tableau des modifi-
cations et Index sommaire, Éditeur officiel du Québec, 1999, up-
dated to 1 September 1999.
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(2) the hoisting rope must be used, maintained and
checked in accordance with the standard entitled “Code
of Practice for the Condition Assessment of Steel Wire
Ropes on Mine Winders”, SABS 0293.

Moreover, the standards provided for in this Regula-
tion shall continue to apply, except where amended by
those mentioned in subparagraphs 1 and 2 of the second
paragraph.”.

3. This Regulation comes into force on the fifteenth
day following the date of its publication in the Gazette
officielle du Québec.
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