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Regulations and other acts

Gouvernement du Québec

O.C. 1651-97, 17 December 1997
An Act respecting the Pension Plan of Peace Officers
in Correctional Services
(R.S.Q., c. R-9.2)

Regulation
— Amendments

Regulation to amend the Regulation under the Act
respecting the Pension Plan of Peace Officers in Cor-
rectional Services

WHEREAS the Regulation under the Act respecting
the Pension Plan of Peace Officers in Correctional Ser-
vices was made by Order in Council 1842-88 dated
14 December 1988;

WHEREAS under section 66.1 of the Act respecting
the Pension Plan of Peace Officers in Correctional Ser-
vices (R.S.Q., c. R-9.2), enacted by section 10 of Chap-
ter 53 of the Statutes of 1996, persons who belong to a
category or subcategory determined by regulation are
entitled to an additional benefit which shall be granted
according to the rules, terms and conditions prescribed
in the regulation, which may vary according to the cat-
egory or subcategory to which the person belongs, and
the additional benefit shall be established in the manner
prescribed in the regulation;

WHEREAS under section 66.3 of the Act respecting
the Pension Plan of Peace Officers in Correctional Ser-
vices, also enacted by that section 10, a regulation under
Division III.1 of Chapter IV of that Act concerning the
additional benefit may have effect 12 months or less
before its adoption;

WHEREAS it is expedient to amend the Regulation
under the Act respecting the Pension Plan of Peace
Officers in Correctional Services;

IT IS ORDERED, therefore, on the recommendation of
the Minister for Administration and the Public Service,
Chairman of the Conseil du trésor:

THAT the Regulation to amend the Regulation under
the Act respecting the Pension Plan of Peace Officers in

Correctional Services, attached to this Order in Council,
be made.

MICHEL CARPENTIER,
Clerk of the Conseil exécutif

Regulation to amend the Regulation
under the Act respecting the Pension
Plan of Peace Officers in Correctional
Services(*)
An Act respecting the Pension Plan of Peace Officers
in Correctional Services
(R.S.Q., c. R-9.2, ss. 66.1, 66.3 and 130, par. 7.1;
1996, c. 53, ss. 10 and 13)

1. The Regulation under the Act respecting the Pen-
sion Plan of Peace Officers in Correctional Services is
amended by inserting the following Chapter after sec-
tion 7:

“CHAPTER VII.1
ADDITIONAL BENEFITS
(s. 130, par. 7.1)

7.1 A person is entitled to additional benefits in re-
spect of the years of service credited to him under the
Pension Plan of Peace Officers in Correctional Services
between 31 December 1987 and 1 January 1992, exclud-
ing those that have been transferred to that plan, on the
following conditions:

(1) the person was participating in the Pension Plan
of Peace Officers in Correctional Services on 31 De-
cember 1995 or was receiving a pension on that date;

(2) the person was not refunded the contributions
paid into that plan between 31 December 1987 and
1 January 1992 or the contributions exempted from pay-
ing during that period; and

* The Regulation under the Act respecting the Pension Plan of
Peace Officers in Correctional Services (R.R.Q., 1981, c. R-9.2,
r.1) was last amended by the Regulation made by Order in Coun-
cil 758-97 dated 11 June 1997 (1997, G.O. 2, 2737). For previous
amendments, refer to the “Tableau des modifications et Index
sommaire”, Éditeur officiel du Québec, 1997, updated to 1 Sep-
tember 1997.
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(3) the person has not transferred his years of service
or parts thereof credited under that plan to another pen-
sion plan.

For the purposes of the first paragraph, the years of
service credited are those for which the employee has
accumulated service and paid contributions, those for
which he was exempted from contributing or, in the case
of maternity leave, those that have otherwise been cred-
ited in respect of that leave.

7.2 A person referred to in section 7.1, excluding the
person referred to in section 7.9, who retires after
31 December 1996 while under age 65 is entitled to
receive a yearly additional benefit equal to $310 for
each year of service credited. That benefit shall be in-
dexed and adjusted, where applicable, in accordance
with sections 7.4 and 7.7.

7.3 A person referred to in section 7.1, excluding a
person referred to in section 7.9, who retired before
1 January 1997 while under age 65 is entitled to receive
a yearly additional benefit equal to $310 for each cred-
ited year of service. That benefit shall be adjusted, where
applicable, in accordance with section 7.7 on the date of
retirement as if the benefit had been granted on that date.

The benefit established pursuant to the first paragraph
shall be granted to the person from 1 January 1997.

7.4 The additional benefit established pursuant to
section 7.2 shall be increased each year at an indexation
rate of 2 % from 1 January 1998 to January 1 of the year
in which the person retires.

7.5 The additional benefit shall be granted to a per-
son from the age of 55 or, if the person retires later, on
the date of retirement before reaching the age of 65.
However, if a pension is granted to a person under
paragraph 5 of section 44 of the Act respecting the
Pension Plan of Peace Officers in Correctional Services
(R.S.Q., c. R-9.2) before the age of 55, the additional
benefit shall be granted from the month following the
month in which that age is reached.

7.6 An additional benefit shall be paid until the ear-
lier of the following dates:

(1) the first day of the month following the person’s
death; or

(2) the first day of the month following the person’s
65th birthday.

7.7 If the additional benefit is granted before the
person reaches age 55, the benefit shall be reduced by 1/12

of 7 % per month, calculated for each month comprised
between the date on which the benefit is granted and the
person’s 55th birthday, for as long as it is paid.

If the additional benefit is granted after the person
reaches age 55, the benefit shall be increased by 1/12 of
7 % per month, calculated for each month comprised
between the person’s 55th birthday and the date on which
the benefit is granted, for as long as it is paid.

7.8 A person referred to in section 7.3 is also entitled
to a lump sum corresponding to the additional benefits
he would have received since the date of retirement until
the earliest of the following dates:

(1) the first day of the month following the person’s
death;

(2) the first day of the month following the person’s
65th birthday; or

(3) 31 December 1996.

Those additional benefits shall be established and
granted in accordance with section 7.3. In the event of
death, the benefits shall be paid to the spouse or, failing
that, to the successors.

7.9 A person referred to in section 7.1 who retired
before 1 January 1998 at age 64 or older is entitled to a
lump sum equal to $505.30 for each year of service
credited.

If the person dies before receiving that lump sum, it
shall be paid to the spouse or, failing that, the succes-
sors.”.

2. This Regulation comes into force on the date of its
adoption by the Government but has effect from 1 Janu-
ary 1997.
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